ادامه رویکرد خانواده محوری با تلاش برای رسیدن به شرایط خانواده متعادل

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه رویکرد خانواده محوری یک جهت گیری مناسب در بهزیستی به شمار می رود گفت: باید تلاش کنیم تا در تمام شیوه های فرزندخواندگی شرایط خانواده متعادل ایجاد شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سید جواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در دیدار با کارشناسان مسئول فرزندخواندگی گفت: یکی از رویکردهای سازمان بهزیستی خانواده محوری است.

وی با بیان اینکه رویکرد خانواده محوری جهت گیری صحیح سازمان بهزیستی است افزود: این رویکرد برای اینکه بیشترین بازدهی و ثمره را داشته باشد نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. خانواده و مدرسه بیشترین میزان تاثیرگذاری روی افراد و جامعه را دارد و به نوعی جعبه سیاه جامعه محسوب می شود. 

دکتر حسینی افزود: آنچه امروز هستیم و فردا خواهیم بود نشأت گرفته از دیروزمان در خانواده است. به همین دلیل ما در مورد خانواده با نظریه تسری اجتماعی روبرو هستیم. به این معنا که نوع خانواده تسری پیدا می کند به همه ابعاد جامعه؛ نظریه پردازان ۳ نوع خانواده پرآشوب، خاموش و متعادل را مطرح می کنند. در خانواده پر آشوب زن و مرد میل به اثبات خود دارند و دائم در حال مشاجره هستند. در این خانواده پرخاشگری به فرزندان منتقل می شود. 

وی افزود: در خانواده خاموش زن و مرد با هم گفتگو ندارند. تضادهای خود را بروز نمی دهند و گرچه در ظاهر خانواده خوبی به نظر می رسند اما بیشترین نارضایتی از ناحیه خود اعضا را در این خانواده ها شاهد هستیم. نبود ارتباط بدتر از وجود ارتباط بد است چون انسان به ارتباطات نیاز دارد. بخشی از خانواده های ایرانی در این دو تیپ خانواده قرار می گیرد که ثمره آن می شود فرزندخواندگی، فرزند بد یا بی سرپرست. اما اگر دارای خانواده متعادل باشید این خانواده به انسان نشاط می دهد و موجب رشد می شود.

رییس سازمان بهزیستی افزود: زمانی که از خانواده محوری سخن می گوییم منظور این است که بتوانیم مراکز و موسسات، خانواده های پذیرا و در مجموع همه شیوه های فرزندخواندگی شرایط خانواده متعادل داشته باشند. خانواده متعادل خانواده ای است که اعضا با یکدیگر ارتباط سالم دارند و از این تعامل لذت می برند.

وی یادآور شد: منظور از خانواده محوری سامان دادن فرزندان بد یا بی سرپرست به سمت حضور در خانواده های متعادل است. برای این کار اگر کسی فعالیتی می کند بزرگترین خدمت را برای سعادت جامعه انجام داده است. 

دکتر حسینی با بیان اینکه قدردان زحمات کارشناسان مسئول فرزندخواندگی است گفت: از سختی کار شما خبر داریم، می دانم که در نیمه های شب پاسخگوی فرزندان بهزیستی هستید. گاهی در اطرافمان دیدیم که خانواده ها در نگهداری یک فرزند خود دچار سردرگمی و کلافگی شده اند اما شما چندین فرزند بهزیستی را نگهداری و مراقبت می کنید و این بسیار ارزشمند است.

وی ادامه داد: امروز در دنیا با نسل آلفا بعد از Z  رو برو هستیم، بچه های زیر ۱۲ سال دنیای کاملا متفاوت با ما دارند، این نسل دچار فابینگ است یعنی آنقدر در فضای مجازی زندگی کرده که با ورود به فضای واقعی نیز ذهنش همچنان در فضای مجازی مانده است. این نسل چیزهایی که یک عمر نسل ما ندیدند با استفاده از فضای مجازی دیدند. 

رییس سازمان بهزیستی خاطر نشان کرد: این تفاوت نسلی تبدیل به گسل و گسل نیز موجب بحران و تعارض نسلی شده است. نتیجه این تعارض نسلی فروپاشی خانواده و بهم خوردن نظام خانواده متعادل است. معتقدم اگر قرار است مداخله کنیم اولین جا طلاق باید باشد چرا که از طلاق بسیاری از آسیب ها تولید می شود.

کد خبر 123255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =